Rostad müsli
Dags att göra lite frukost. Varför inte ha en egen supergod musli på din kvarg eller yoghurt. Kommer även slänga ut ett recept ikväll på super enkla och goda kakor. Så är ni sugna på det med kan ni vänta med att köpa hem jordgubbarna och chokladen till musli. Finns saker till dem kakorna ni kan passa på att köpa samtidigt då.
Vad behöver vi nu då till denna muslin.
- 3dl Fiberhavregryn
- 2dl Havregryn
- 2dl Linfrön
- 2dl Solrosfrön
- 2dl Pumpafrön
- 1/2dl Rapsolja
- 1/2dl Kokande vatten
- 1/2dl Agavesirap eller Honung
- 25g Frystorkade jordgubbar (Hittar du här)
- 100g sckerfri mjölkchoklad (Hittar ni här)
Börjar med att sätta ugnen på 150 grader. Blanda ihopp alla fröer och gryn tillsammans.

Koka upp vattnet. Häll det över blandningen. Tillsätt rapsoljan och agavesirapen eller honungen om du hellre vill ha det som sötma i muslin. Blanda runt allt väl. När det ser väl blandat ut så är det dags att lägga ut muslin på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda muslin i mitten av ugnen i ca 20-30 min beroende på hur bra ugn du har. Jag själv brukar alltid sätta 5 min och sedan gå och röra runt i den och så kör jag tills jag har nått 20min. Har den inte fått en helt fin gyllenbrun färg så kör jag 5min till och behövs det mer kör jag 5min till så det blir 30min. Då är det oftast klart för mig.
När muslin är klar är det bara att ta ut den och låta det svalna helt. Sen hackar du jordgubbarna i önskad storlek. Du kan ju ta mer än 25g om du vill ha mycket i. Jag tar hälften av påsen för då vet jag att jag har för 2 månader. Sedan hacka chokladen i önskad storlek och sedan är det bara hälla i en låda eller förvarings skål av något slag och njuta till frukost.
