Havre bars med nötter och frukt

Då var det söndag igen. För en del är det bara chill som gäller medans för andra kan söndagar va en dag där man fixar med meal prep för veckan. Jag vill nu dela med mig av ett recept som är väldigt gott att ha som mellis på dagarna. Ibland tar jag detta en extra gång på dagarna om jag blir sötsugen på något. Älskar havregryn och därför gör jag egen musli och dem här havre barsen. Jag körde även en lång periode med havregrynsgröt när jag kom i form 2017 men det proteinpulvert jag använde då finns inte kvar. Så är på jakt efter nytt för att kunna börja göra min gröt igen. Hittar jag något så kommer recept på den frukosten med. 
 
I orginal receptet körde dem med valnötter och torkad persika. Var inte min smak riktigt. Så jag valde att ta mandlar och torkad papaya istället. Så ni kan välja fritt vilken nöt/nötter eller frukt ni vill ha i. Det är inga problem. 
 
Jag använder mig av en ungsform som är ca30x20cm till dem här. 
 
Börja med att sätta ugnen på 150 grader. 
 
Vad behöver vi nu för att göra dem här goda barsen:
4 msk Agavesirap 
200 g Kokossocker
200 g Smör/Margarin
350 g Havregryn
75g Nötter 
75g Torkad frukt
 
  1. Jag börjar alltid med att hacka nötterna i önskad storlek.
  2. Sedan börjar jag med att smälta smöret i kastrull. När det har börjat smälta lägger jag i kokossockret och sirapen. Koka upp blandningen. Nästan som knäck.
  3. Medans smeten kokar samman väger jag upp havregrynet. När smeten är klar häller jag det över grynen och blandar allt väl. 
  4. När man har blandat allt väl så behöver du bara slänga i nötterna och frukten du har valt och blanda in det i grynen väl. 
  5. Sedan tar du din ungsform och lägger i bakplåtspapper och häller i blandningen. 
  6. Platta till väl med hjälp av en sked så det blir jämnt. Jag tar i lite när jag plattar till för få det lite kompakt. 
  7. Sedan in mitten av ugnen och grädda ca25-30min. Ta ut ur ugnen och låt svalna väl innan du skär upp den. Jag brukar ibland låta den stå i kylen under natten innan jag skär upp den. 
Så här skär jag mina. En bra storlek för mig då jag äter 5 gånger om dagen så är det en bra storlek som mellis och ibland kan jag ta en proteinshake eller frukt med denna. Annars är det bara en bar och en glas med kall mjölk. Super gott och enkelt. Håller sig i kylen ca3 veckor.